Kids

26 November 2011

Mitt namn är Maj-Lis

Jag har en förkärlek till att hitta på namn. Namn på hus. Namn på rum. Namn på saker. Namn på kameror. Namn på människor. Ett exempel, under mina handbollsår fick lagkompisen Karin (som blir VÄLDIGT brun på sommaren) namnet bajs-Karin (obs, inga människor eller djur har skadats av mina namnändringar). Men eftersom det är svårare att ändra namn på vuxna så har jag gått över till namnlösa barn (men även barn med namn går bra). Ett exempel är några goda vänner till oss som har en dotter som heter Alma men går under namnen Tjorven (ett av mina storslagna namn-påhitt måste jag säga).

MEN det absolut roligaste just nu är att namnge ofödda barn (nej jag är inte gravid släkten). Jag sitter ofta och funderar på vad våra barn ska heta, det har dykt upp namn som Franky och Polly (men så vet man ju vad som händer med Y-barn och då är namnen inte lika bra…) Men så äntligen kom det till mig, som en uppenbarelse /ungefär som bajs-Karin), namnet med stort N. Eftersom jag ville att Henrik skulle tycka om det så tänkte jag att om jag presenterar namnet när min syster är med så kommer hennes glädje och fantastiska tillrop över namnet övertyga honom. Så i torsdags var det dags.

Vi satt i soffan, jag förklarade att jag hade kommit på det mest fantastiska namnet på vårt ofödda barn. Syster och Henrik lyssnade noggrant. Jag sa namnet med min bästa röst, Maj-Lis… ASGARV, syster skrattade så högt att betongen sprack, Henrik såg ut som han försökte se glad ut men munnen vreds ut i ett njaaaa…

Jag skiter i dem, Maj-lis är genialiskt. Nästan lika genialiskt som mitt namn på den störtsköna tjejen på bilderna. Trumvirvel, får jag presentera Tandtrollet! För lilla J är nämligen så söt att man får hål i tänderna. (OBS Göteborgs skämt:)

Smallpigart på och

Taggar: barnfotograf Anna Roström, barnfotografering på Ekerö, fotograf stockholm, smallpigart Anna Roström

 1. 11.12.08 Anna Roström

  Perfekt!!! Nu ska namnen presenteras:-D

 2. 11.12.08 Ulrica Hjelm

  Hej Anna!! Maj-Lis är väl jättefint…Det heter min mormor…Gissa vad min morfar hette? Elis…
  Fattar du? Maj-Lis & E-lis…så nu har du både namn till dotter o son….

  Ulrica/”Jans”

 3. 11.12.08 Sandra

  Men vilken goding! Verkligen ett litet tandtroll :)
  Maj-Lis var ju fantatiskt sött måste jag säga, så jag är på din sida ;-)

 4. 11.11.26 becca

  Vilken go kille! Fina bilder med så klart :D !

 5. 11.11.26 Malin

  Hahahaha… vilket roligt skämt ;-) men hon är verkligen så söt så söt så söt så jag börjar känna tandtrollen skutta :)

 6. 11.11.26 Katarina

  hahaha! När jag var liten kallade jag mig själv för Maj-Lis, eftersom jag tyckte att det lät roligt. Dessutom lät det ungefär som “smileys”, vilket gjorde det hela ännu bättre. Det kan vara värt att nämna att min pappa fortfarande kallar mig för Maj-Lis. haha

 7. 11.11.26 Jonna K

  Så fin lite en………………..

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: