Big Belly

Nynäshamn 24 Mars 2015

gravidfotografering

Tur att man förändras. Förr var jag helt såld på ekfanér och hade hela IKEAS sortiment av ekmöbler intryck på 42 kvadrat på Kungsholmen. Ni vet Malmserien, hylla, byrå, bord allt i denna härliga ekfanér. På denna ekorgie fanns även ett ekgolv, ett ekbord, ekstolar och såklart lattefärgad fondvägg. Det var tider det. Fotomässigt så var jag inte bättre. Jag hade en förkärlek till att forma hjärtan med händerna på gravidmagar när jag fotograferar (skämskudde). Jag vet att både ek och hjärtan på magar kan vara fint men för mig har det blivit en överdos, jag kan liksom inte med något av det idag.

Fick lite ångest när jag började spåna på Emma & Magnus gravidfotografering och hjärta-på-magen-bild upp kom på tal. Inte som ett önskemål från dem utan mer något vi pratade om att vi INTE skulle göra. Vil ville nämligen få till mer naturliga bilder. Tänk strand, vind, varm choklad och höstkänsla. Men under själva fotograferingen, på stranden i Nynäshamn, så kom det där med hjärta-på-magen upp igen. Vi skrattade så vi höll på att gå av. Eller kanske var det mest jag som skrattade, ett panikskratt. Tror även jag sa till dem att “denna bild kommer jag ALDRIG visa”. Men så blev det vår och jag känner mig lite glad idag. Så pass glad att jag tänker bjuda lite på mig själv… Så här kommer en bunt härliga avslappnade-vind-gravid-bilder och EN hjärta-på-mage-bild. Men ekfanér får ni mig aldrig att köpa igen.

Taggar: familjefotograf, gravidfotografering i Stockholm, smallpigart fotograferar gravid på stranden i Nynäshamn

 1. 15.03.25 becca

  Ljuvliga bilder Anna !

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Såstaholm slott 08 Mars 2015

Ett vinterbröllop

Jag ser upp till människor som inte har en fasad, där tryggheten sitter inom dem. Där det är självklart att vara transparant med sina känslor. Gråta om man vill, visa sig sårbar och stark. Människor som lever genuint och ärligt. Därför tycker jag att det är sorgligt att jag först i vuxen ålder förstått att vi har samma känsloliv. Män och kvinnor alltså. Och ännu sorgligare att fortfarande så många människor krampaktigt hävdar att riktiga män inte gråter eller bär rosa. Så klart finns det inget självändamål med att gråta (däremot att bära rosa ;) men att våga känna är styrka, oavsett kön.

Jag är lyckligt över att leva med en man som har tårar, som vågar vara människa. För ihop med honom ska jag forma framtiden. Vi ska få Bill att känna och tro på människors lika värde. Förstå att sårbarhet, svaghet eller tårar passar lika bra på pojkar som flickor. Att jämställdhet sitter inom oss, hur vi ser på varandra. Först när vi känner att vi har samma värde kommer samhället förändras. Halleluja. Det är vad internationella kvinnodagen handlar om för mig.

Just den egenskapen, att vara genuin är Maria i ett nötskal. Rak, öppen och helt underbar. Jag förstår att Mathias är kär i henne, jag blev ju till och med det. Även i Mathias när jag tänker efter, hans blanka ögon när han fick se Mia (Maria) fick mig att smälta. Äsch. Istället för att sitta och hylla dem båda kanske det är mer passande att visa deras bröllopsbilder från ett fantastiskt vinterbröllop utan snö men med mycket kärlek. Några bildtips, Marias klänning med fickor (habegär), bilen (körbegär) och Såstaholms maskeradlåda (lekbegär).

Taggar: bröllopsfotograf smallpigart, internationella kvinnodagen, jämställdehet, vinterböllop på såstaholms slott

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Säby säteri 17 Februari 2015

Bröllop på säby säteri

Det mesta jag gör i mitt liv brukar sällan bli lagom. Bortsett från godis. Haha, det trodde ni inte va? Att jag skulle kunna spara en godispåse och ta någon bit då och då, äta sådär lagom. Men så är det, jag är lagom på en punkt i livet, en enda liten punkt (liten och liten, tycker den punkten är rätt stor ;-).

Hur kommer jag in på det här då? Jo. I flera månader har jag sparat på den här godispåsen, Stina & Kristians bröllop. Jag har inte tagit en enda bit, sparat för att kunna bjuda er. I påsen ligger nämligen en fantastisk inramning, Säby säteri, musik av självaste Darin, sol, apsnyggt brudpar. Helt enkelt den godaste godispåsen ni kan hitta. Så, ta nu en bit, jag bjuder! Men innan ni smakar tänkte jag passa på att nämna något om fotoljuset till er fotointresserade, ni andra kan sluta läsa ;-).

Som jag nyss nämnde så var det sol på Stina & Kristians bröllop. Porträtten tog vi dessutom i relativt stark sol (även om vi försökt lägga porträtten så sent på dagen som möjligt). Jag hade kollat ut ett grustag med neutral stenfärg för att slippa färgstick i bilderna. Om ni kollar på bilderna kommer ni se att mycket är fotograferat i motljus och aningen överexponerat. Mest för att slippa hårda skuggor i ansiktet. Så, thats it. Slut på fotodrabblet och över till godiset nu!

Taggar: sommarbröllop i Stockholm på säby säteri med musik av Darin och fotograferat av Anna Roström / Smallpigart

 1. 15.02.22 Sara

  Så galet vackra bilder!!

 2. 15.02.21 Sandra Williamsson Zetterqvist

  Anna! Magiskt! Jag njuter av varenda bild om och om igen så mycket känsla och glädje i dessa bilder!!!! Tack för att du delade med dig av dig godispåse <3 Kram Sandra

 3. 15.02.20 Emma

  Gud vad fint!!! Och Ingarö kyrka är fantastisk!!!

 4. 15.02.19 Fredrik Källängs

  HELT MAKALÖST :)

  Så himla bra fotografier känslorna bubblar inom MIG? hur är det möjligt,
  Bra jobbat <3

 5. 15.02.18 Stina Wahlberg

  TACK ANNA för att du förevigade vårt dygn på ett sådant fantastiskt sätt ❤️❤️❤️

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Big Belly

Göteborg 11 Februari 2015

gravidfotografering & fotoljus

Jag är en så kallad vädermänniska. Synonymt för vårt folkslag är att vi ändrar humör efter väder. Oj, solen skiner, jag är visst jätteglad. Nejmen grå snöslask, bajsdag. Jag har dock ett undantag, det är när jag ska fotografera, då blir jag nästan lika glad över att det är molnigt (i alla fall om jag ska fotografera mitt på dagen). Självklart har det med min nördiga relation till ljus att göra, fotoljus alltså, inte doftljus. Eller jo, jag är rätt besatt av doftljus också nu när jag tänker efter.

Back to the point som man säger over där. Väder. Ett sånt fantastiskt fenomen. Är det dåligt så får man kompisar i att prata om hur dåligt det är. Är det bra så får man kompisar för att folk är glada av det fantastiska vädret. Sen finns det så klart en kategori som klagar och är missnöjd oavsett. Så kallade surpittar. Inget väder biter på deras humör.

När jag ändå är inne på det här med väder så tänkte jag passa på att tipsa lite om när jag tycker det är bäst på dagen att fotografer porträtt. För att förenkla det hela så har jag tre väderkategorier. Toksol, moln eller pissregn. Enkelt. Vi struntar i blandväder för då håller inte mina regler :)

Toksol- Kolla vilken tid solen går upp och ner den dagen det gäller. Jag brukar använda mig av en app som heter The photographers ephemeris (finns säker bättre versioner men det är den här jag testat). Sen försöker jag hålla mig till 1-2 timmar innan det klockslaget. Om det är svårt att få personerna du ska fotografera att köra vid vid 20-21.00 kanske du kan föreslå att dela upp porträttdelen. Ta några bilder i skuggan tidigare på dagen och sen resten i en pause på middagen (om vi pratar bröllop).

Moln- Det absolut enklaste ljuset, ofta jämt och fint, funkar hela dagen. Däremot försöker jag undvika soluppgång/nedgång (det kan så klart bli effektfullt det också) för att inte få så blå toner i bilderna. Säkraste ljuset.

Pissregn- Egentligen älskar jag när det regnar (vid fotografering), himlen är ofta dramatisk och färgerna underbara. Logistiskt kan det vara lite knöligt, men allt för konsten. Mitt tips här är att försöka fotografera när det är som ljusast under dagen (lunch typ) och gärna vara på en plats där ljuset kan reflekteras, vatten exempelvis.

Så. Där var ett litet enkelt väderinlägg. Över till bilderna. Egentligen behöver jag en roman för att beskriva hur glad jag är att Ola & Charlotta kom in i mitt liv. Två fantastiska människor, alltså på riktigt. Jag har följt dem sen det magiska bröllopet i Göteborg 2011 (länk till höger), herregud va tiden går. En lyckofest full av magskratt, glädjetårar, Charlotte Perrelli och fest till det ljusnade. Lyckan över deras efterlängtade graviditet (som nu är en liten Aston, kommer bilder på honom sen) är total. Så när jag fick åka ner till Göteborg och fotografera deras gravidbilder så blev det en och annan tår… Äsch, jag visar bilderna bara. Ni fattar ju att Charlotta & Ola betyder mycket för mig helt enkelt.

Taggar: gravidfotografering i Göteborg av Anna Roström Smallpigart photography bröllopsfotograf från Stockholm

 1. 15.02.11 Malin

  Vilka härliga bilder, o vilka fantastiska klänningar Charlotta bar!
  Alltid lika kul att kika på din blogg o dina bilder Anna!
  Kan man få prya med dig nån gång när du är i närheten av Göteborg i framtiden ;) Hade vart otroligt roligt!
  / Malin

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Göteborg 23 Januari 2015

Persiskt bröllop i Göteborg

Har ni varit på ett persiskt bröllop? Det är både identiskt och motsats till ett svenskt bröllop. Let me förklara. Motsatsen är att folk dansar, glädjeropar, pussar, ber om att få vara med på bild, springer fram för att få gratulera brudparet. Allt utan en gnutta alkohol. På svenska bröllop så gör folk det samma fast betydlig senare på natten… Med andra ord. Samma lika. Bara att svenskar har längre startsträcka ;)

En annan detalj är att alla äldre släktingar verkar vara teknikmästare. 90-åringar som kopplar upp sig från Iran och finns med på Skype och FaceTime för att kunna delta i bröllopet. I love it! Och just det, alla är så välutbildade. Läkare, tandläkare, astronauter. Izabella & Said är inget undantag. Sa jag att de är snygga också? Och har snygga kompisar? Se bara på Amin & Marjan som jag fotograferade i Stockholm 2013 (länk till höger). De är så klart bekanta med Izabella & Said.

För att sammanfatta mitt svammel. Jag älskar persiska bröllop. Stämningen. Människorna. Att dessutom få åka till Göteborg (en parantes, när jag var liten ville jag gifta mig med någon från Göteborg för att kunna gå på Liseberg varje dag) för att fotografera ett persiskt bröllop, love. Så i rätt ordning, tack Amin & Marjan för att ni tipsade Izabella & Said om mig. Och till Izabella & Said, jag är nu officiellt kär i er också. Och i Izabellas mormor och farmor…

Taggar: bröllopsfotograf från Stockholm fotograferar underbart persiskt bröllop i Göteborg, bröllopsfotograf götebrog, SmallpigArt photography

 1. 15.02.07 Sanna

  Hej igen! Ja gör gärna det, tex hur du fotar ett vinterbröllop inomhus i mörka lokaler..det kan ju få vilken fotograf som helst att darra…
  Blixt eller inte? Gör jättgärna ett inlägg när du har tid..förstår att du har fullt upp att fota underbara bilder och ta hand om söta presidenten..men som sagt…när tid finns..
  Må fint…. Du är en fotogåva åt folket.

 2. 15.02.02 Anna Roström

  Hej Sanna, va roligt. Tack. Får bli ett uppslag till ett nytt inlägg, vågar dock inte lova när men ska bli lite bättre på att skriva hur jag gör mer generellt :)

 3. 15.02.01 Sanna

  Jo en fråga till – känner du dig alltidsupernöjd med dina jobb? Eller kan även du känna dig missnöjd eller misslyckas med vissa bilder?

 4. 15.02.01 Sanna

  Hej Anna, du är verkligen helt fantastiskt duktig.
  Har följ din blogg länge, men önska ibland att du kunde dela med dig lite mer om hur du jobbar vid bröllopen, styr du paret mycket, hur hinner ju jobba med inställningar och ljus på smidigaste sätt? Man har ju inte så många sekunder på sig att fota”the moment”
  Det skulle vara underbart om du ville göra ett mer beskrivande och nytt inlägg om hur du jobbar… Vet attmånga som följer dig inte bara är kunder-du är även en stor förebild för många fotografer…
  Trevlig helg

 5. 15.01.31 Camilla

  Svar Ja :) galet roligt….mitt var dock i Stockholm och det var ju roligt det med, att jag fick åka utanför Smålands gränser. Kan nämna att syrianska/asyriska barndop är så olika lika svenska dop, alla vill vara med på bild, och det är väl tur, det dansas och kramas/pussas,mat i överflöd…och Absolut Vodka!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: