Wedding

Vadstena 04 Augusti 2016

Vadstena bröllop

Ibland undrar jag vad det är för fel. Jag saknar liksom insikt, ser inte mina begränsningar. Och så har det altid varit. Redan som tondöv 11-åring tyckte jag att det fanns en god chans för mig att göra karriär som sångerska. I timmar övade jag på låten Nothing compares 2 U av Sinéad O’Connor, helt övertygad att framträdandet i Folkets hus i Ludvika skulle bli mitt stora genombrott.

Listan fortsätter. Startade som 12-åring en egen biltvätt, hade en kund (min pappa) men i mina ögon gick firman VÄLDIGT bra. Spelade några år i elitserien i handboll men i mitt huvud var jag typ med i landslaget. Ja ni fattar, jag har liksom en bild av att allt är liiiite bättre än vad den faktiskt är.

Mitt nästa projekt, att starta ett kreativt kontor med egen studio och utsikt över Mälaren. Tanken var från börjar att bara hyra en liten del och att sitta där själv. Men så insåg jag att man inte dricka kaffe utan kollegor så jag slog till på hela våningsplanet istället. Har tänkt hyra ut några platser och som ni säkert förstår så är platserna typ redan uthyrda i mitt huvud men i verkligheten finns det faktisk någon kvar om någon är intresserad att sitta på Ekerös bästa kontor.

På tal om bästa. Jag har världens bästa jobb. Att gå på bröllop. Det är mitt jobb. Sen den lilla detaljen att jag ska ta lite bilder också. Men att fotografera är terapi för mig. Så med andra ord. Världens bästa jobb + terapi i ett. Det är vad jag gör.

Och bröllopet i Vadstena kvalar lätt in på topplistan “mitt bästa rosa bröllop”. Och bröllopet sen då. Det var kärlek på så många nivåer. Kärlek för att det var Emelie & Mikael som gifte sig. Kärlek för att klosterruiner är så nedrans fina. Kärlek för att Emelie gav mig förtroendet (hon är själv bröllopsfotograf). Kärlek för att det var kärlek.

Ps. Är du ute efter kontorsplats på Ekerö så maila till hello@smallpigart.se. Ds

Fick inte med hela länksamlingen till höger så ni får läsa den här nedan istället.
Brudklänning: Mori Lee by Madeleine Garder New York (www.morilee.com) Modell: Voyage 6803


Tärnklänningar: Promgirl (www.promgirl.com) 


Örhängen: Lily and Rose (www.lilyandrose.se) 


Ringar: Albrekts Guld (www.albretsguld.se) 


Hår: Hårsalong Hörnet 


Smink: Face & body zone (www.faceobodyzone.com)


Kimono: Plum Pretty Sugar (www.plumprettysugar.com) Modell: Persimmon Hears Her Wish

Skor: Diane Hassall (www.johnlewis.com) Modell: Primrose


Blommor: Viblomman (www.viblomman.se) 


Kostym: Dressman (www.dressman.se)


Skor: Legend (www.scorett.se) 


Bröllopstårta: My Sweet Pink Cake (http://www.sweetcake.se/) 


Cake Topper: Better Off Wed (www.betteroffwed.com)


Vigsel: Vadstena Slott (www.vadstenaslott.com/) 


Fest: Skepparpinan – Motala Convention Center (www.motalacc.se) 


Fotograf: Smallpigart (www.smallpigart.se)


Trycksaker: Etsy – FrouFrouCraft (https://www.etsy.com/se-en/shop/froufroucraft) 

Stolsöverdrag: (www.stolsoverdrag.com) 


Gästbok: My perfect day (www.myperfectday.se)


 1. 16.10.11 Anna Roström

  Ohhh thank you so much!

 2. 16.10.11 Mark Byron Dowie

  Stunning work. So many great photographs and they all have amazing color tone.

 3. 16.08.23 Annette Kongsmark

  Vilka fantastiska bilder – helt underbara och så måste jag bara fråga om du är säker på att det är Emelie du ha fotat???? tror du inte det är Emily Bett Rickards

 4. 16.08.11 Emelie

  Finaste bilderna i hela världen och bästa fotografen i hela världen! Tusen tack Anna! <3 <3

 5. 16.08.06 s p i n d e l t j e j e n

  Jättevackra foton och vilket par! De strålar om kärlek :)

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Villa Pauli 08 April 2016

Bröllop på Villa Pauli

Jag har svårt med gubbar, alltså inte gubbar i form av människor (jo surgubbar) utan gubbarna man använder i SMS (emojis heter det va?). Det finns några säkra kort, typ gubbe skrattar (den använder jag hela tiden för säkerhets skull). Typ hejhej, ska bli kul att ses (gubbeskrattar). Men sen kommer det varianter, gubbe skrattar men ögonen ser avlånga ut, gubbe skrattar med avlånga ögon och svettdroppe i pannan, gubbe skrattar med tungan ute och ett öga stängt. Det är nu hjärnan brinner, jag springer med händerna i luften och skriker WTF? Har han fått något i ögat eller vad betyder det? Ska jag våga skicka den här gubben?

Eller som min mamma (sorry nu hänger jag ut dig fina mamma) som använder -gubbe blinkar med ett öga och tungan ute-. Jag har tolkat det som att den betyder typ ”blink, blink, jag skämtar”. Men ibland blir jag förvirrad, typ när hon skriver ”…kom snart tillbaka (gubbe blinkar med ett öga)”.

Slutsats. Måste gå en kurs. En gubbkurs.

När det gäller bilderna från Bettina & Davids bröllop så skulle jag vilja använda en gubbe som skrattar så det kommer tårar, alltså på ett positivt sätt. Mina amerikanska snyggingar som flög in från amerikat för att gifta sig i Sverige. Förberedelser på Grand hotel. Vigsel i vackra Djursholms kapell och partyparty på Villa Pauli (vilken gudomlig mat och härlig service Villa Pauli förra sommaren förresten).

///////

Bettina & David, thank you for making me feel like a special part of the day. I´m so happy that you are going to adopt me ;-D

After the wedding I asked Bettina & David, What is one piece of advice that you could give brides-to-be? This this what they answered “If I could give advice to any brides, it would be to cherish every single moment. After months of planning, it all goes surprisingly fast! Every hour, no matter what we were doing, David and I would take a moment to look at each other, and look all around us, appreciating every person present and every moment that was happening. It helped us remember every moment of the day, even if it seemed like a whirlwind in retrospect. So brides and grooms, take a moment every hour. Take it all in. It’s your day!


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Family

Ekerö 18 Februari 2016

Efterlängtad

Att bli förälder är inte självklart. En del vill inte och andra kan inte. Jag var en sån som tänkte att någon gång vill man nog ha barn men inte nu. Det passade liksom aldrig. Men när jag mentalt beslutade mig för att nu vill jag, så började en resa. En jävla krokig resa.

Min föreställning var att man ligger lite, poff sen är man gravid och springer runt med ett skimmer och får tjockt hår (det hade jag läst nämligen, att man kan få tjockt hår under graviditeten). Istället blev det missfall, dassig hår och ägglossningsstickor (don´t ask). En vardag för många par. Men den resan ser man aldrig. Är liksom inte så många som postar en bild på Facebook på en ögglossningsticka varje månad “om nio månader kanske vi är 3 (glad gubbe)”. Men statistiskt sett så tar det typ 10 månader av intensivt liggande innan det tar sig. Inte en månad, om du inte är ett fertilt monster. Men är du inte det så får du snällt ligga i (hehehe). Vi hade tur. Efter nått år så fick vi Mr President och han var värd alla ägglossningstickor i världen.

Så om du sitter med tårar och väntar. Du är inte ensam. Majoriteten av oss går igenom samma sak som du. Bara så du vet.

Ola & Charlotta, han kom till slut. Aston, du fina lilla Aston, så efterlängtad och perfekt. Mitt hjärta slår lite extra när jag tänker på er.


 1. 16.02.28 Cilla

  Åhhh ❤️ Bilden där hunden tittar suspekt på bebisen- Hahaha :)

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Rosendals trädgård 05 Februari 2016

Bröllop på Rosendals trädgård

Jag vet inte om jag ska försöka, blir så lätt klyschigt när man skriver om varför man ska anlita en professionell bröllopsfotograf till sitt bröllop. Dessutom är jag liksom lite partisk där. Det kanske blir tokigt, lite reklamigt liksom, att sitta och säga “hörrudu nu lägger du alla pengar du har på att boka din drömfotograf”. Kanske till och med kasta ur mig några klyschor som att “bilderna är det enda du har kvar när tårtan är uppäten, klänningen urvuxen & spritförrådet tömt”. Men jag kan liksom inte hålla tyst. Även om jag inte riktigt får kraft i klyschornas ord.

Jag har ju själv stått inför beslutet och valt efter plånboken istället för hjärtat, äsch 2-3 timmar med fotograf får räcka, och nu 8 år efter bröllopet så minns jag inte allt. Så hur ska jag på ett trovärdigt sätt säga att ni aldrig kommer ångra den investeringen, att bilderna kommer vara värda varje krona, när jag själv valde annat. Hur ska jag förklara, utan att skrämma er, att bilderna inte bara handlar om att fånga er kärlek utan också om att fånga människor ni älskar. Människor som kanske inte kommer finnas med er hela livet. Hur säger jag det? Jag lever ju på era pengar. Hur trovärdigt blir det då? Kanske inte alls. Men jag ber er ändå. Snälla lita på mig (jag är liksom från Dalarna, jag ljuger aldrig). Historierna, familjen, skratten, vännerna och kärleken på ert bröllop kommer alltid vara värt mer än champagne & spektakulära fyrverkerier. Hur klyschigt det än låter.

Så. Ta ett djupt andetag, inse att pengar kommer och går och så bokar du din drömfotograf, because you’re worth it (som amerikanerna skulle ha sagt).

Ps.Precis som vanligt så spårar jag ur textmässigt och skriver alldeles för mycket om något helt annat än det jag skulle skrivit om, det snygga brudparet på bilderna, Calle & Jossan. Men historien om dem kommer. Till dess får jag presentera bröllopet, det fucking-amazing-fantastiska-bröllopet, och mina nya fina vänner, Jossan & Calle. Och just det. Glöm inte att klicka in på bildspelet (länk till höger) så förstår ni lite mer vad jag menar med att bilder är värda mer än champagne. Ds


 1. 16.02.26 Anna Roström

  Glad så jag hoppar. Tack! Mitt mål är att försöka få så mycket av livet på riktigt med i bilderna så det gör mig så klart väldigt glad att du tycker att jag lycktas med det:)

 2. 16.02.25 Ada E

  Du är oerhört skicklig – imponerad av hur du kan skapa en sådan här berättelse med äkta känsla i varje bild. Kikat på både blogginlägg och bildspelet och det krävs en verklig talang (och människokännedom) för att kunna fixa det. Tack för att du delar med dig och inspirerar!

 3. 16.02.05 Anna Roström

  Tack snälla! Och jag håller med, utomhusvigsel ska jag ha på mitt nästa bröllop också.

 4. 16.02.05 Sanna

  Fantastiskt! Vilken fotograf… och vilket drömbröllop. Sena vigseln.. så vill jag också ha det när det är dags :) trevlig helg! /Sanna

 5. 16.02.05 Anna Roström

  Tack Lotta. Riktiga drömkunder kan jag lova.

 6. 16.02.05 Fotograf Lotta Johansson

  Shit, vilket snyggt par!! Och miljö, och detaljer och…ALLT! Supersnyggt :-).

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Family

Stockholm 12 Januari 2016

Nyfödd fotograf

Krabban, ja jag kallar hennes så, idag fyller du 1 år lilla hjärtat. Men Anna, den här lilla skrutten är inte 1 år. Nej just det, stämmer bra, den här skrutten är inte många dagar. Men i och med mitt snabba tempo på bloggen så har det tagit 1 år innan jag fått upp bilderna här. Borde straffa mig själv med piska för detta. Så, nu har jag gjort detta. Aj.

Men vem är då denna Krabba? Jo denna Krabba tillhör Emma & Magnus. Emma är fotograf och Magnus är hennes slav, hehehe det sista hittade jag på. Men iaf. Emma är en polare, känns lite 14-år att skriva polare, men vi är kompis liksom. Och kollegor. Först va hon i och för sig en kund, hon gifte sig och jag var fotografen. Sen blev hon kär i mig, yes jag har storhetsvansinne, och flyttade in i min studio. Sen blev jag kär i henne och nu är vi kompisar. Och när kompisar får barn så fotograferar man dem och ger barnet konstiga namn så som Krabban. Men bara för att det är din födelsedag Krabban så ska jag säga ditt riktiga namn. Så. Grattis Astrid, du är efterlängtad och alldeles perfekt.

Ps. För er som är sugna på nyföddfotografering, gört! Det är så underbart att ha minnet kvar av de små när tiden springer iväg. Pris och bokning via hello@smallpigart.se eller via flaskpost. Ds


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: