Wedding

Göteborg 23 Januari 2015

Persiskt bröllop i Göteborg

Har ni varit på ett persiskt bröllop? Det är både identiskt och motsats till ett svenskt bröllop. Let me förklara. Motsatsen är att folk dansar, glädjeropar, pussar, ber om att få vara med på bild, springer fram för att få gratulera brudparet. Allt utan en gnutta alkohol. På svenska bröllop så gör folk det samma fast betydlig senare på natten… Med andra ord. Samma lika. Bara att svenskar har längre startsträcka ;)

En annan detalj är att alla äldre släktingar verkar vara teknikmästare. 90-åringar som kopplar upp sig från Iran och finns med på Skype och FaceTime för att kunna delta i bröllopet. I love it! Och just det, alla är så välutbildade. Läkare, tandläkare, astronauter. Izabella & Said är inget undantag. Sa jag att de är snygga också? Och har snygga kompisar? Se bara på Amin & Marjan som jag fotograferade i Stockholm 2013 (länk till höger). De är så klart bekanta med Izabella & Said.

För att sammanfatta mitt svammel. Jag älskar persiska bröllop. Stämningen. Människorna. Att dessutom få åka till Göteborg (en parantes, när jag var liten ville jag gifta mig med någon från Göteborg för att kunna gå på Liseberg varje dag) för att fotografera ett persiskt bröllop, love. Så i rätt ordning, tack Amin & Marjan för att ni tipsade Izabella & Said om mig. Och till Izabella & Said, jag är nu officiellt kär i er också. Och i Izabellas mormor och farmor…

Taggar: bröllopsfotograf från Stockholm fotograferar underbart persiskt bröllop i Göteborg, bröllopsfotograf götebrog, SmallpigArt photography

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Junebug weddings 15 Januari 2015

Best Wedding Photo

I am not a big fan of the “bride-standing-on-a-dramatic-place-with-wind machine”, or “hey-we-are-peeking-around-a-tree-on-our-wedding-day” poses. I am, however, more of a “crazy-belly- laugh-and-hug-with-your-soul” kind of photographer when I shoot weddings.

I love to capture photos with a sense of humor. With all that said take a look at the picture below. This picture was taken during Charlotte & Anders wedding at Högberga gård in Stockholm this summer. Not the most creative, technical or stunning photo. But.

The photo of Charlotte keeping herself cool has something else. It´s a real moment. It´s the kind of photo that makes me smile. Even more now that I know that the photo has been selected as a winning image in the 2014 Junebug Weddings Best of the Best Wedding Photo Collection!!! I am truly honored and humbled to be selected as a winner together with so many amazing photographers.

En del av de bästa bilderna du tar under ett bröllop går inte att planera. Det handlar bara om uthållighet, att gissa sig till när det oväntade händer och då vara förberedd med kameran och alla rätta inställningar. Jag har en dragning till den typen av bilder. Där det liksom bara händer och du får vara flugan på väggen och fånga bollen på uppstuds. Bilderna behöver inte vara perfekta men de ska avslöja något, fånga människor med garden nere. Därför känns det så satan (förlåt mitt kraftord) roligt att just en sån bild har blivit utsedd till en av världens största “best of” lista.

www.junebugweddings.com utser 50 bilder varje år från fotografer över hela världen och i år så är en av mina bilder med. Känner mig ödmjukt tacksam att få vara en del av så många fantastiska fotografer. In och kolla direkt på alla vinnande bilder (länk till höger). Sen tack Charlotte & Anders för ögonblicket. Och tack Junebug weddings.


 1. 15.01.16 Anna Roström

  Stack snälla Minna <3

 2. 15.01.16 Minna

  Grattis! satt och klickade igenom dem och så kom den här bilden upp och jag brast ut i ett högt fniss! Sen såg jag att det var din! Hahahah, den är verkligen rolig!!!! Grattis igen!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Personal

Stockholm 01 Januari 2015

Bröllopsfotograf & mamma

Skriver. Radera. Skriver igen. Tar bort. Försöker mig på en sammanställning av 2014 men texten blir som ett reklamblad. Fullt av ytliga och skrytiga ord. Säljrekord på bildbyrån. Bröllop över hela världen. Frankrike, Istanbul, London, Sverige. Fullbokad. Efterfrågad. Och samtidigt nybliven mamma, alltid pigg och glad… Men när jag formulerar det så låter det fel. Vill berätta mer. Historien bakom, allt slit, alla tårar. Så här kommer glimtar av det som inte synts men som känts 2014.

-Året då presidenten tog över Smallpigart-
Efter missfall och lång väntan var det dags… Att beskriva presidentens födelse som lycka är årets underdrift. Glädje, lättnad, allt på samma gång. Samtidigt öppnades en ny värld. Denna värld ser olika ut för alla som blir föräldrar, en del får en “smidig” start medan andra får ett barn som kräver mer. Vi fick en liten kille som ville vara med, sova var tydligen överskattat. Så med sömnbrist delux skulle jag ta mig an bröllopen. Jag hade nämligen lite naivt bokat in rätt många :) Flera av dem utomlands. Sa jag att jag helammade, dvs mat varannan/tredje timma.

Mammaoro, sömnbrist och dygnet runt jobb var en tuff kombination. Speciellt på de utlandsbröllopen jag gjorde. En gång när jag var i Frankrike och fotograferade var jag nära att kasta in handduken. Tröttheten går inte att beskriva. Men istället för att bryta ihop började jag skratta för mig själv. Där stod jag bland världskändisar med bröst som läckte och vaggade kameran i tron att jag höll på att söva Bill :-D Vid ett annat tillfälle (ett 3 dagars bröllop, varav en av dagarna innebar fotografering i 18 timmar) sprang jag som en tok och ammade Bill varannan timma. Hade det inte varit för min snygga man (han följde med på alla bröllop) hade jag nog gått sönder. Så med hjälp och lite tur gick det vägen. Tur att presidenten alltid åt på 5 min och ofta passade in det då det inte hände så mycket. Jag missade aldrig något viktigt fotomässigt. Däremot missade jag att ta hand om mig själv.

Det här året har varit fullt av livet. Fantastiska upplevelser. Kaos. Tårar. Stolthet. Kärlek. Framgång. Död. Men varför tänker ni. Varför lilla tokstolla har du kört på så här? Jag har tänkt mycket på varför och jag tror att de handlar om kärleken till att fotografer, driva företag och utmana mig själv. Men skulle jag göra om det. Nej. Om vi någon gång får en större familj så kommer jag vara snällare mot mig själv. Jag kommer fortsätta driva företaget för att det får mig att må bra men kanske inte över hela världen och varje helg :-D Sen måste man ta med det positiva som kommit ur det här. Nya möten. Härliga (och förstående) kunder och en son som lever under mantrat “home is wherever i’m with you”. Han sover lika bra i min famn på flyget till Istanbul som i mitt knä hemma.

Med det sagt så vill jag tacka alla mina kunder för förtroendet, värmen och glädjen ni gett mig. Mina kollegor Lisa Wikstrand, Emma Tull och min praktikant Sofie Hellgren som följt med på uppdrag utomlands och i Sverige. Men framför allt min man. För att du peppar mig att köra. För alla mil du vandrat med barnvagn runt festlokaler. Vi är ett bra team. Du, jag och presidenten.

Nu ser jag fram emot 2015 med roliga och tuffa utmaningar som är på gång. Vad det handlar om förtjänar ett eget inlägg längre fram.

Så när ni nu tittar på delar av årets bröllop (får inte visa alla bröllop) så kan ni sitta med ett leende på läpparna och se mig springa med läckande bröst skrattande för mig själv.

Ps. Tack till er som läser, kommenterar och peppar både här på bloggen, på Instagram och Facebook. Era kommentarer betyder massor eftersom jag kämpat som tusan. Ds

Taggar: 2014 året då jag fotograferade över hela världen och blev mamma för första gången

 1. 15.01.23 Camilla

  Du är så oerhört talangfull! Vilka vackra vackra bilder på vackra vackra människor, du kan verkligen fånga känslan!

 2. 15.01.16 ida [fotograferat]

  Alldeles underbart!! Hoppas ditt 2015 blir lika underbart, men kanske aningen lugnare :)

 3. 15.01.03 Linda Griffin

  Fantastiska bilder och du ger fantastisk inspiration. Att faktiskt visa att vardagen och verkligheten bakom inte alltid är en dans på rosor, gör det hela ännu mer äkta. Tack!

 4. 15.01.03 Camilla

  Älskar dina bilder och inte minst dina roliga,ärliga texter. Som övriga har skrivit, du är en stor inspirationskälla, så fortsätt på den linjen :)

 5. 15.01.02 Anonymous

  Anna Roström gör det igen ! Jag känner mig som en töntig tonårs idol. Du är oslagbar Anna! / Ditt största fan

 6. 15.01.02 Linnea Lindh

  Jag hävdar bestämt att professionella bröllopsfotografer måste vara minst lika vältränade, uthålliga och hårda som – tänkte säga multisportare – men ändrar till småbarnsföräldrar. :) Vilka fantastiska platser, vilka fantastiska bröllop och vilken skicklig fotograf du är. Tack för inspirationen och gott nytt 2015!

 7. 15.01.01 Anna Roström

  Blir glad av era fina ord!

 8. 15.01.01 Fru Boholms Hörna

  Jag brukar sällan kommentera men vill bara säga att dina bilder är fantastiska och en stor inspirationskälla för mig.

  Önskar dig allt gott inför 2015.

 9. 15.01.01 Rebecca Hansson

  Det är därför jag älskar att följa dig Anna. För du känns så äkta. Inget bullshit. Lika äkta som dina bilder, som är helt fantastiska ! Önskar dig ett underbart och ett lättare 2015 ! :)

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Family

Ekerö 25 November 2014

Fru livmoder ropar

Det här med barn är ju ingen självklarhet. Alltså att man kan få. Däremot så är det många som tycker att frågan är självklart. “Ska inte ni ha barn?” “Är det inte dags för ett syskon nu” osv. Jag kommer ihåg att jag vid någon hormontoppning delux (innan jag var gravid med Bill) svarade en stackare på ett sätt att han aldrig kommer våga ställa frågan till någon igen.

Nu såhär i efterhand kanske det var lite tufft att hyvla av honom sådär men samtidigt så är det rätt fräck fråga när man tänker efter. Jag menar, inte frågar ni ytliga bekanta vilken sexställning de kör på tacofredagarna. Alltså inte under middagen utan efter den där vinflaskan. Ja ni fattar. Eller för den delen äldre släktingar som vill veta lite om hur det går i sängkammaren :-D

Egentligen är frågan helt onödig. Den som är gravid kommer tids nog deklarera det med en kula på magen, så när det är dags (om det går) så kommer det vara tydligt för hela världen.

Kanske ska nämna att Hampus och lilla Wilma inte har något med texten att göra mer än att fru livmodern börjar rycka när man ser hur fin storebror Hampus är med sin lillasyster. Men jag håller henne i koppel, alltså fru livmoder, inte lilla Wilma (sånt är olagligt;-). Måste sova ikapp ett år eller två först innan tacofredag blir aktuellt ;-D

Taggar: Anna Roström Smallpigart photography, barnfotografering, fotograf, SmallpigArt och vänner, syskon foto, syskonfotografering stockholm

 1. 14.12.26 becca

  Så fint !!

 2. 14.12.18 Niklas Andersen

  Det här påminner mig om Klara Zimmergrens sommarprat. Det var också fint! Underbara bilder såklart

 3. 14.11.25 Tittilina

  Så kloka ord. Barn kommer när de vill komma och inte för att hela omvärlden tjatar och undrar. Nånstans kan man väl få ha ett privatliv. Ett privatliv som kanske innebär sorg, längtan eller jag-är-nöjd-med-livet-som-det-är-just-nu.

  Fantastiska bilder som alltid!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Lidingö 26 Oktober 2014

bröllop Högberga gård

Jag älskar det här citatet “innan bröllopet satt vi och kolla på dina bilder och tänkte, åhhh va snygga alla hennes brudpar är. Sen när vi fick se våra egna bröllopsbilder så sa vi, satan vi ser ju riktigt snygga ut (om man får säga så flikar Charlotte in och skrattar)”.

Jag säger bara, got dam (på engelska goddamn) ni är ju naturligt good looking, jag hade det soft att ta bilder på er. Ok som ni ser så är jag väldigt ungdomlig i mitt språk, blandar lite coola engelska ord med svenska. Det är för att jag är ungdomlig och ingen tant som ungen på ICA kallade mig. Så till dig lilla 5-åriga bajskorv vill jag bara säga, läs min blogg (precis vilken tant har blogg) och förundras över hur ball jag är som blandar engelska och svenska. In your face som man säger liksom.

Ok tillbaka till ämnet. Charlotte & Anders, the good looking brudparet som klädde om hela Högberga gård med vitt tyg. Och tyget var inte det enda. Nej du, här är några som tänkte på allt, detaljer och presenter, allt för att deras familj och vänner skulle få en fantastisk upplevelse. Och inte bara det (nu låter jag som en tv-shop reklam). Charlotte & Anders, när jag gick där med magen i vädret och väntade Bill och uppriktigt sagt var lite orolig att mina brudpar skulle fly när de såg att jag var gravid (ja vet, larvigt va?) så fick ni mig att må så bra. En dag på kontoret låg nämligen en present, en fin väska till mig och barnkläder till Bill. Det betydde så mycket för mig. Och den där omtanken och generösa inställningen är synonymt med dem (och deras humor;)

Så tack från hjärtat mina “filmstjärnor”. För att ni gav mig förtroendet <3

ps. Tack också till Emma Tüll som var det bästa stödet under tiden jag ammade (ja även annars;) under bröllopet. ds

Taggar: anna roström bröllopsfotograf, bröllop högberga gård, Bröllopsfotograf Stockholm, bröllopsfotografering lidingö, SmallpigArt och vänner

 1. 14.11.08 becca

  Vackert!

 2. 14.10.26 Linda

  OMG! Underbara, fantastiska bilder :)

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: