Wedding

Rosendals trädgård 05 Februari 2016

Bröllop på Rosendals trädgård

Jag vet inte om jag ska försöka, blir så lätt klyschigt när man skriver om varför man ska anlita en professionell bröllopsfotograf till sitt bröllop. Dessutom är jag liksom lite partisk där. Det kanske blir tokigt, lite reklamigt liksom, att sitta och säga “hörrudu nu lägger du alla pengar du har på att boka din drömfotograf”. Kanske till och med kasta ur mig några klyschor som att “bilderna är det enda du har kvar när tårtan är uppäten, klänningen urvuxen & spritförrådet tömt”. Men jag kan liksom inte hålla tyst. Även om jag inte riktigt får kraft i klyschornas ord.

Jag har ju själv stått inför beslutet och valt efter plånboken istället för hjärtat, äsch 2-3 timmar med fotograf får räcka, och nu 8 år efter bröllopet så minns jag inte allt. Så hur ska jag på ett trovärdigt sätt säga att ni aldrig kommer ångra den investeringen, att bilderna kommer vara värda varje krona, när jag själv valde annat. Hur ska jag förklara, utan att skrämma er, att bilderna inte bara handlar om att fånga er kärlek utan också om att fånga människor ni älskar. Människor som kanske inte kommer finnas med er hela livet. Hur säger jag det? Jag lever ju på era pengar. Hur trovärdigt blir det då? Kanske inte alls. Men jag ber er ändå. Snälla lita på mig (jag är liksom från Dalarna, jag ljuger aldrig). Historierna, familjen, skratten, vännerna och kärleken på ert bröllop kommer alltid vara värt mer än champagne & spektakulära fyrverkerier. Hur klyschigt det än låter.

Så. Ta ett djupt andetag, inse att pengar kommer och går och så bokar du din drömfotograf, because you’re worth it (som amerikanerna skulle ha sagt).

Ps.Precis som vanligt så spårar jag ur textmässigt och skriver alldeles för mycket om något helt annat än det jag skulle skrivit om, det snygga brudparet på bilderna, Calle & Jossan. Men historien om dem kommer. Till dess får jag presentera bröllopet, det fucking-amazing-fantastiska-bröllopet, och mina nya fina vänner, Jossan & Calle. Och just det. Glöm inte att klicka in på bildspelet (länk till höger) så förstår ni lite mer vad jag menar med att bilder är värda mer än champagne. Ds


 1. 16.02.05 Anna Roström

  Tack snälla! Och jag håller med, utomhusvigsel ska jag ha på mitt nästa bröllop också.

 2. 16.02.05 Sanna

  Fantastiskt! Vilken fotograf… och vilket drömbröllop. Sena vigseln.. så vill jag också ha det när det är dags :) trevlig helg! /Sanna

 3. 16.02.05 Anna Roström

  Tack Lotta. Riktiga drömkunder kan jag lova.

 4. 16.02.05 Fotograf Lotta Johansson

  Shit, vilket snyggt par!! Och miljö, och detaljer och…ALLT! Supersnyggt :-).

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Family

Stockholm 12 Januari 2016

Nyfödd fotograf

Krabban, ja jag kallar hennes så, idag fyller du 1 år lilla hjärtat. Men Anna, den här lilla skrutten är inte 1 år. Nej just det, stämmer bra, den här skrutten är inte många dagar. Men i och med mitt snabba tempo på bloggen så har det tagit 1 år innan jag fått upp bilderna här. Borde straffa mig själv med piska för detta. Så, nu har jag gjort detta. Aj.

Men vem är då denna Krabba? Jo denna Krabba tillhör Emma & Magnus. Emma är fotograf och Magnus är hennes slav, hehehe det sista hittade jag på. Men iaf. Emma är en polare, känns lite 14-år att skriva polare, men vi är kompis liksom. Och kollegor. Först va hon i och för sig en kund, hon gifte sig och jag var fotografen. Sen blev hon kär i mig, yes jag har storhetsvansinne, och flyttade in i min studio. Sen blev jag kär i henne och nu är vi kompisar. Och när kompisar får barn så fotograferar man dem och ger barnet konstiga namn så som Krabban. Men bara för att det är din födelsedag Krabban så ska jag säga ditt riktiga namn. Så. Grattis Astrid, du är efterlängtad och alldeles perfekt.

Ps. För er som är sugna på nyföddfotografering, gört! Det är så underbart att ha minnet kvar av de små när tiden springer iväg. Pris och bokning via hello@smallpigart.se eller via flaskpost. Ds


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Österlen 27 December 2015

Bröllop på Österlen

Det finns några saker som man som bröllopsfotograf blir upphetsad av (alltså inte sexuellt, även om jag blev lite sugen på Julia&Emanuel när de stod med vinden i håret hehe. Ehhh vänta, jag är ingen snusk-gubbe egentligen, bara låter som en nu hör jag). I alla fall. Saker man blir upphetsad av. Utomhusvigslar, Österlen, växthus, livfulla buketter, sköna brudpar och mobilförbud. Mobilförbud, GENIALISKT. Efter bröllopet så skrev Julia så här…

“Att ha fotoförbud på vårt bröllop var det bästa beslut vi kunde fattat. Många har förvånat frågat varför, borde inte ni haft en egen hashtag? Men såhär var det: Vi ville dela bröllopet med dom som var på plats. Alla våra viktigaste personer var där och det var dom som vi ville skulle få vara med. Inte hela världen. Och vi ville ha våra gäster närvarande. Vet ni vad som händer med 70 personer som vistas tillsammans under två dygn utan att någon någonsin tittar på sin telefon? Förmodligen inte, men det är helt magiskt. Den enda som fick fota var Smallpigart (som kände sig smått stressad över att “allt hängde på henne”) men vi återupplever alla delar av dagen varje gång vi tittar på bilderna. Fantastisk fotograf o härligare människa får man leta efter. Boka henne. Imon.”

Det sista Julia skrev var egentligen det viktigaste i hela texten, hehehe. Nejmen allvarligt. Vet ni hur underbart det är att fotografera människor som är där, på riktigt. Vet ni hur j***a glad jag är att jag fick vara med på det här bröllopet. För hade jag inte varit där hade jag aldrig fått en vän som Julia. Julia. Kvinnan som lider av samma åsikts tourettes som jag. Som har ett hjärta som tamefan är större än hela Sverige. Som är lika cool (men snäll) som tjejgänget i den gamla serien Ebba & Didrik. Allt hon rör vid blir till guld, se bara på Emanuel, en guldkille (Göteborgshumor). Säger bara så här, snälla rör vid mig Julia.

Bröllopsfest: Backagårdens växthus
Hotell: Kafferosteriet
Julias klänning: Da fucking amazing Ida Sjöstedt


 1. 15.12.27 Anna Roström

  Ungefär så kände jag också när jag var där

 2. 15.12.27 Ingrid

  Åh herreminje vilket vackert bröllop!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Stockholm Grand hotel 29 November 2015

bröllop på Grand hotel

Den 29 November, för dig och mig kanske ett obetydligt datum men för Adam & Sinthya en dag som förändrade allt. Istället för att jag förklarar varför så låter jag Adam berätta det med sina egna ord (Sinthya nu blev du överraskad va?). Yes box, Adam har skrivit ett kärleksbrev i smyg som jag nu fått tillåtelse visa dig Sinthya (och alla andra vackra själar som läser). Passande nog så tänkte jag visa det ihop med de minnen jag tog i samband med ert bröllop på Grand hotel i Stockholm. En dag jag sent kommer glömma. All kärlek på er dag <3

Till min fru.

29e November. Det var dagen som förändrade mitt liv.
När jag vaknade upp den morgonen hade jag aldrig ens kunnat föreställa mig vad som skulle ske. I en full konferenssal satt en helt fantastiskt vacker prinsessa som strålade som en sol! När våra ögon väl möttes kände jag en värme i mitt bröst och ett pirr i magen som jag aldrig trodde man kunde känna. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Aldrig hade jag kunnat tro att det kunde finnas en sådan fantastisk person, som sedan skulle komma att bli min bästa vän, min stora kärlek och min älskade fru. Vi har på så kort tid upplevt fantastisk kärlek, resor och upplevelser. Jag kan fortfarande inte förstå att jag får tillbringa varje dag vid din sida.

Jag är så otroligt lyckligt lottad som har hittat min själsfrände. Jag kommer nog aldrig kunna sätta ord på hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig men jag kommer att visa dig det så länge jag lever.

Jag älskar dig gränslöst Sinthya! / Din Adam


 1. 16.01.03 Sinthya & Adam Swedish Romance Destination Wedding Stockholm | HD moments

  […] Photography by smallpigart […]

 2. 15.12.04 Cilla

  Supervackra foton!!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Göteborg 20 November 2015

Persiskt bröllop

Har du varit på ett persiskt bröllop? Om inte, sätt upp det på din bucketlist, persiskt bröllop, hoppa fallskärm, resa jorden runt. Ja ni fattar, det är en underbar upplevelse. Mitt nästa mål är att lära mig att skrika sådär snabbt med tungan, jag försökte sist men jag lät mer som en sjuk gris (passande) som någon huggit av tungan.

Men föreställ er att jag låter sådär med tungan nu. Hör ni, ha det ljudet i bakgrunden medan ni njuter av Hamid & Mahshids underbara bröllop i Göteborg. Eller VÄNTA, först vill jag dela med mig av Hamid & Mahshids ord. Jag bad nämligen dem att svara på två frågorna. Vad var ert bästa beslut kring bröllopet? Och vilka tips skulle ni vilja ge till andra par som planerar sitt bröllop? Här är deras svar (ni behöver bara läsa den delen där det står “boka Anna;)”

///

Vårt bästa beslut var faktiskt att boka dig. Vi tyckte rent ekonomiskt att det var rätt så maffigt för vår budget men vi lät våra hjärtan leda oss mot ljuset i den frågan ;) och ärligt talat med facit i hand så är vi väldigt nöjda och känner att det var väl investerade pengar.

Råd till andra brudpar som planerar sitt bröllop:

1. Boka Anna ;)
2. Lägg inte för stort fokus på alltför små detaljer, ingen av gästerna kommer lägga märke till det på samma sätt
3. Försök vara lika delaktiga i planeringen båda två, det är ERT bröllop
4. Planera den stora dagen med lite tidsmarginal, allting går inte alltid på minuten som man har planerat det
5. När den stora dagen väl har kommit, SLÄPP ALLT och bara njuuuuuuut. Oavsett om nåt går snett, se till att inte missa den underbara dagen för det
6. Glöm aldrig varför ni gör det här (gifter er). Er relation är större än alla de små onödiga detaljerna som ni nånsin kommer kunna bråka/tjafsa om.
7. Hamids tips: dansa dansa dansa :D och om möjligt, dansa mera.
Fokus på att ha roligt. Det är en fest, er fest, som ni aldrig kommer att glömma.

//

Så, tillbaka till det det underbara glädjeropen med tungan. Ha den glädjen och den här dikten i bakhuvudet när du följer med på Hamid och Mahshids kärleksdag i Göteborg.

From this day forward, you shall not walk alone.
My heart will be your shelter
And my arms will be your home


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: