Wedding

Göteborg 20 November 2015

Persiskt bröllop

Har du varit på ett persiskt bröllop? Om inte, sätt upp det på din bucketlist, persiskt bröllop, hoppa fallskärm, resa jorden runt. Ja ni fattar, det är en underbar upplevelse. Mitt nästa mål är att lära mig att skrika sådär snabbt med tungan, jag försökte sist men jag lät mer som en sjuk gris (passande) som någon huggit av tungan.

Men föreställ er att jag låter sådär med tungan nu. Hör ni, ha det ljudet i bakgrunden medan ni njuter av Hamid & Mahshids underbara bröllop i Göteborg. Eller VÄNTA, först vill jag dela med mig av Hamid & Mahshids ord. Jag bad nämligen dem att svara på två frågorna. Vad var ert bästa beslut kring bröllopet? Och vilka tips skulle ni vilja ge till andra par som planerar sitt bröllop? Här är deras svar (ni behöver bara läsa den delen där det står “boka Anna;)”

///

Vårt bästa beslut var faktiskt att boka dig. Vi tyckte rent ekonomiskt att det var rätt så maffigt för vår budget men vi lät våra hjärtan leda oss mot ljuset i den frågan ;) och ärligt talat med facit i hand så är vi väldigt nöjda och känner att det var väl investerade pengar.

Råd till andra brudpar som planerar sitt bröllop:

1. Boka Anna ;)
2. Lägg inte för stort fokus på alltför små detaljer, ingen av gästerna kommer lägga märke till det på samma sätt
3. Försök vara lika delaktiga i planeringen båda två, det är ERT bröllop
4. Planera den stora dagen med lite tidsmarginal, allting går inte alltid på minuten som man har planerat det
5. När den stora dagen väl har kommit, SLÄPP ALLT och bara njuuuuuuut. Oavsett om nåt går snett, se till att inte missa den underbara dagen för det
6. Glöm aldrig varför ni gör det här (gifter er). Er relation är större än alla de små onödiga detaljerna som ni nånsin kommer kunna bråka/tjafsa om.
7. Hamids tips: dansa dansa dansa :D och om möjligt, dansa mera.
Fokus på att ha roligt. Det är en fest, er fest, som ni aldrig kommer att glömma.

//

Så, tillbaka till det det underbara glädjeropen med tungan. Ha den glädjen och den här dikten i bakhuvudet när du följer med på Hamid och Mahshids kärleksdag i Göteborg.

From this day forward, you shall not walk alone.
My heart will be your shelter
And my arms will be your home


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Wedding

Chateau Robernier 30 Oktober 2015

Ray Roman och Chateau Robernier

Det finns många bröllop som jag aldrig får visa bilder ifrån. Och jag förstår brudparen (som ofta är kända) att de vill ha bilderna privat men vissa bilder vill man liksom bara få ut till omvärlden. Foton som man känner sig stolt över och som man utan att tveka skulle ha som portfoliobilder. Men som sagt, förtroende är viktigare än show. Och upplevelsen går inte förlorad bara för att man inte kan dela den med världen. Människorna man lärt känna under resan och fått äran att jobba med finns kvar.

En sån person är Ray Roman, en världskänd videograf (var dock inget jag hade koll på innan, oinsatt som jag är). Ray och jag arbetade ihop under ett bröllop i Frankrike och under den helgen så insåg vi att vi jobbade väldigt bra ihop. Vi såg till att jobba parallellt för att båda skulle få så bra bildmaterial som möjligt. Kanske låter som en självklarhet men tyvärr så krockar ofta video och stillbild under bröllop, troligtvis eftersom båda försöker komma framför brudparet för att få bästa bilderna. Resultatet kan ibland bli att brudparet antingen får ett bröllopsalbum med sin videograf stående i bilderna eller en bröllopsfilm med sin fotograf springande runt dem i filmen.

I alla fall. Vi jobbade bra ihop jag och Ray. Så bra att jag nu lyckats få honom till Sverige. Jomenvisst. Självaste Ray Roman kommer till Sverige och håller workshop den 3-5 november. En workshop man bara inte får missa. Nog med säljsnack. Jag kommer vara där och hjälpa Ray och jag hoppas vi ses där.

ps. Bilderna är en sneak peak från ett annat Frankrike bröllop. ds


  1. 15.11.20 Anna Roström

    Va roligt, jag älskar att du säger det till mig <3

  2. 15.11.17 Cecilia

    Jag älskar hur du redigerar dina foton, så vackert pastelligt ljus i alla fotografier!

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Portraits

Los Angeles 06 Oktober 2015

Engagement session

Fame & Fabian brought me from Sweden to Los Angeles to shot their engagement photos, unreal. I am honored <3 And such a stunning couple. Anyhow, we hade two sessions, one morning session and one evening session (this blog post is from the morning session). And as usual I chased the light and spend to many hours finding the right location. But I´m glad I did. Look at this location! Fame & Fabian, I had an amazing time with you. And seriously, you both are gorgeous. I think you should be models :)

För er som vill slippa den travande engelskan så kommer här the real-story om vad som egentligen hände under första delen av plåtningen i Los Angeles. Ni som känner mig vet att lokalsinne inte är min starka sida, tack gpsen för att du hjälper mig genom livet. Trots att jag var på den här platsen och rekade kvällen innan så slutade det med att jag körde vilse när jag skulle fram till morgonplåtningen. Tiden var satt så att vi skulle hinna fånga soluppgången, dvs aptidigt. Kanske tur att det var dimma just den här dagen för soluppgången hade hunnit varit både en och två gånger innan jag hittade fram. Nu kanske ni tror att jag satt och skrek helt hysteriskt i bilen, vart fan ska jag!!! Men nejdå, jag käkade kex och funderade på hur många gånger jag skulle behöva köra ner till dalen (där var enda stället där gpsen funkade) innan jag skulle hitta fram. Jag gissade på att det skulle räcka med två. Men det blev fem gånger, hade inte räknat med mitt taskiga närminne så varje gång jag kom upp på berget igen så hade jag glömt vad det stod på gpsen och fick åka ner igen, hehehe. Livet löser sig alltid och fram kom jag. Och bilder blev det. Bilder och magskratt, fytusan vilket härligt par Fayme & Fabian var (som förutom att flyga in mig till Los Angeles hade flugit in sig själva från Jakarta).

Så. med det sagt tycker jag vi tar och tittar på några glimtar från morgonsessionen. Kvar att visa finns en galet vacker kvällssession i öknen, men den och historien om vad som hände då tar vi senare. Smaklig spis.

Ps. För er som är lika intresserad av bra hotell och resor så skickar jag med länk till det hotellet jag bodde på i Los Angeles, en riktigt godbit. Ds


Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Family

Ekerö 29 Maj 2015

Kontorslokal för små grisar

Detta letande. Tror jag har gått igenom Stockholms alla industrilokaler, växthus (äsch det är väl inte så svårt att få värme i ett sånt på vintern) och andra kreativa kontorslokaler. Känner mig lite som när man bestämt sig för att “nujävlar ska jag shoppa kläder” och så står man med en t-shirt från H&M i slutet av dagen. Så är det med kontor för mig just nu. Jag letar, letar och det enda jag hittar är terrakottafärgade plastgolv och små fönster, thats it. Varför ska du flytta från Rörstrandsgatan säger du som är uppmärksam på att jag hade en drömlokal där. Jorusåatt den lokalen blev nyss såld till ett företag så alla har fått flytta ut. Kvar står jag och letar.

Kanske ska passa på att annonsera. Asbra rockstjärna (i mitt nästa liv), slarvig och pratglad kaffedrickare söker lokal med STORA fönster, härliga naturmaterial och nära Ekerö (jafattar att jag kan få backa på den punkten om jag inte ska flytta in till min granna Carolina Gynning i hennes studio hehehe).

Men till dess att jag hittar den magiska platsen så blir det kontor i väskan. Egentligen gör det inte så mycket eftersom jag just nu har den mest intensiva fotograferingsperioden under året så jag sitter mest och matar bearbetning mellan plåtningarna.

ps. Jag bjuder lite bilder från familjen Frölander, en familj som jag fotograferat i flera år. Känns nästan som gamla bekanta vid det här laget, underbart gäng med stora hjärtan (Bill fick superfina hängslen och tröja i present dessutom). ds

Taggar: Familjefotografering utomhus i höstssolen med lekande barn och bus i gräset

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Portraits

Stockholm 13 April 2015

Fotoguide för vilsna föräldrar

The ultimata gravid och barnfotografering guiden är här. Den löser alla dina problem, städar, lagar mat och ger dig massage, i alla fall om den skulle säljas på tv-shop. Men nu är den gratis så det enda den faktisk kan göra är att hjälpa dig att förstå när det är bäst att boka en fotografering.

Med risk för att låta som en barnmorska så vill jag säga att alla graviditeter och alla barn är olika. Men jag kan ändå ur ett fotoperspektiv ge lite generella tips på när det brukar vara enklast att fotografera sitt barn eller sin mage (nu pratar vi gravidmage, för dig som vill föreviga dina bilringar eller magrutor gäller andra tider och tips ;-).

När det gäller gravidfotografering så finns ju allt mellan jagärvärstasexbomben till snällaskjutmigminrövärstörreänenflodhäst. Visst går det att fotografera sig när man känner att röven är större än man trodde var möjligt, kan vara väldigt vacker. Men försök pricka en fas där du känner dig tillfreds med dig själv, hur man känner sig brukar synas på bilderna. Men var inte orolig om du är en sån som inte njuter av att vara gravid. Jag kommer oavsett peppad dig under fotograferingen tills du kommer till ”jagärvärstapuddingen” stadiet. Ok, vad pratar vi för veckor då? Dom som mår dåligt gör det oftast i början och i slutet av graviditeten, att satsa på fotografering mellan vecka 32-36 är därför ingen dum ide. Är du en sån som mår toppen så funkar så klart även vecka 32-36 för dig. Då brukar magen synas bra och man är oftast hyfsat rörlig.

Sen när du sitter där hemma med matning varannan timme dygnet runt och undrar vem som skakade om världen så är nog fotografering det sista du tänker på en. Planera därför in sånt innan bebisen kommer. Fundera vad det är för bilder ni vill ha av er nya familj, är det nyfödda bubblan eller den busig 1-åring, kanske både och. Men när ska man göra fotograferingen för att få bästa resultatet? Om jag ska svara lite jag-säljer-dammsugare-och-min-mamma-om-det-så-krävs, så svarar jag att alla åldrar är bra för fotografering. Men sanningen är den att det finns faser där barn inte gör sig rättvis på bild, diplomatiskt sagt va ;-D Och eftersom jag vill att ni ska få bästa förutsättningar så kommer här min egen barnfotograferingsguide (detta är en uppdatering på den förra guiden jag skrev 2011) med fokus på när barn är som enklast att fotografera.

Fas medvetslös: Ditt barn är nyfött (1-14 dagar) och du undrar hur livet kunde förändras så snabbt. Som fotograf kan man göra vad man vill med den lilla, lägga den i kastruller, korgar, lådor, you name it, när den väl sover så är den helt samarbetsvillig! Bilderna från en nyföddfotografering blir ett härligt minne av en tid som är över i ett andetag och som man alltid kommer att se tillbaka på och romantisera över (fast det egentligen var rätt tufft).

Fas karatefull: Ditt barn kontrollera varken ögon eller kroppsdelar, det viftas lite med armarna men huvudet hänger mest. Föreställ dig en fullgubbe. Svår fas att fotografera eftersom barnet inte kan lyfta huvudet själv.

Fas lustgas: Ditt barn skrattar åt allt, håller upp huvudet när det ligger på magen, kanske även kan sitta med lite stöd. Man börjar även se lite härliga personlighetsdrag. Bra, bra, bra fotograferingsfas.

Fas salongsberusad: Ditt barn vinglar runt, går men ramlar lite, är med i matchen och nyfiken. Går att få på vilka kläder du vill utan mutor. En liten människa helt enkelt. Om man vill vara ute så är det en bra fas eftersom barnet kan gå själv och ni slipper få bilder när ni bär barnet hela tiden.

Fas jag bestämmer: Ditt barn bestämmer, du mutar med glass, springer efter, lyfter tillbaka. Blir oftast mycket skratt och många tårar, som livet är mest. Enklas att fotografera dessa barn ute eller i en säng där de kan hoppa, busa och jag kan följa dem på deras villkor. Gillar verkligen den här fasen eftersom man aldrig vet vad som kommer hända.

Så med det sagt bjuder jag på en liten blandning av gravid, barn och familjefotograferingar från senaste året. Har ni minsta fundering kring bokning, priser eller hur det fungerar så är det bara att ni hör av er eller kollar i länksamlingen till höger där både pris och portfolio finns.

Taggar: Anna Roström smallpigart, barn, familj, fotografering av familjer och barn i Sverige, Fotoguide, SmallpigArt photography

Din kommentar har skickats.
Din kommentar har skickats.

Vi ser att du använder en gammal version av Microsoft Internet Explorer. SmallpigArts hemsida är byggd enligt moderna webbstandarder och kräver en nyare webbläsare för att upplevas. Uppdatera till Internet Explorer 9 eller laddar ner en alternativ webbläsare: